Tegneserier - Sig det med billeder

Hvad kan tegneserier?

Tegneserier kan bruges til at fortælle alt fra klassisk historiefortælling til informationsgrafik internt eller eksternt til virksomheder.
Når man bruger tegneserier som medie kan man kombinere tekst og billeder i sekventiel historiefortælling, som kan være mere interessant end tekst alene.
Ved at kanalisere tegnestil og tekst kan man hurtigt og effektivt ramme og interessere en given målgruppe. 

Jeg har erfaring i at udarbejde tegneserier, herunder alt arbejdet bag som fx idégenerering, manuskript, koncepttegning, og selvfølgelig visuel udførelse af tegneserie fra start til slut.
Jeg kan hjælpe med dit næste projekt – tag endelig kontakt 

Herunder ses eksempler på visuel historiefortælling:

On/Off

ON/OFF er en grafisk roman/tegneserie for børn og unge, der kommenterer på vores brug af sociale medier og skærmforbrug.
Historien følger Olivia – en 14-årige social-medie-afhængig teenager, som dyrker hendes online influencer-karrierer, men da hun skal besøge hendes bedsteforældre, der bor på Møn med et næsten ikke-eksisterende internet, skal hun sammen med sine bedsteforældre prøve at balancere sit online/offline liv i den moderne tid vi lever i.
Tegneserien er skabt i forbindelse med mit afsluttende bachelorprojekt under uddannelse til Grafisk Fortæller på The Animation Workshop.
Jeg håber, at udstillingen her vækker interesse til at læse mere.
Lige nu findes den kun på engelsk og kan læses online på http://www.graphic-storytelling.com

Her Daily Life

Denne tegneserie bunder i en opgave vi havde i skolen, hvor vi skulle lave en tegneserie med inspiration fra Tove Jansson (Mumitroldene).

Underviser: Mårdøn Smet

Tegnet digitalt i CLIP Studio Paint.

Heartstring

OBS! For at læse tegneserien bliver du nødt til at downloade filen og åbne den i powerpoint.

Heartstring er en interaktiv tegneserie baseret på den sande historie om, hvordan min kæreste Rasmus’ familie blev ramt af en bil og han mistede sin mor.

Tegneserien er lavet i powerpoint og derfor skal man downloade den og åbne den i Microsoft Powerpoint for at få den fulde oplevelse med valg, animationer og lyd.

Tegneserien er på engelsk.

Download: Heartstring_by_angelica_inigo

Tanya

”En dødelig epidemi er over os og den unge landsbypige Tanya og hendes bedstefar står overfor mange udfordringer for at overleve og komme igennem det, men hvordan overlever man dét at miste nogen man har allermest kær?”

Dette er resultatet af en skoleopgave, hvor opgaven var at planlægge og skrive en grafisk novelle på 80+ sider. ”Tanya” er skrevet til at være en stor grafisk novelle på omkring 80-100 sider, og her kan I læse de 10 første sider af historien.

Digital tegning og farvelægning i Clip Studio Paint.

One of Many

Denne tegneserie er 5 sider lang og er baseret på bogen: ”Min Vej ud af Nordkorea” – af Eunsun Kim.

Historien handler om Eunsin Kim og hvordan hun levede i fattigdom, hungersnød og politisk undertrykkelse i Nordkorea. Jeg kan varmt anbefale at læse bogen, da den giver en spændende, men meget tragisk historie om, hvad mange nordkoreanske flygtninge går igennem.

Jeg har valgt en mere rå og ufærdig tegnestil og tekst for at underbygge følelsen af dagbog og minder.

Traditionel blyantstegning og digital farvelægning.

Beyond the Wall

I landet Shionia, har mennesket i over 100 år levet bag en stor mur som omkranser deres byer og marker. Her lever de i et samfund, hvor de fattige arbejder for de rige, og hvor regeringen bestemmer, hvordan forsyninger fordeles, hvilket giver store sociale problemer.

Før muren blev bygget levede mennesket i frygt for arten Veaphs – et menneskelignende væsen som er mere primitivt, men også meget farligere. Pga. den store trussel for at blive spist af Veaphs byggede menneskeheden en stor høj mur som ingen Veaphs har kunnet overkomme – og siden da, har de ikke hørt eller set nogen siden.

Nu to generationer efter, lever folk bag murene, men nu er truslen en anden, nemlig mangel på mad og forsyninger, da mængden af plads bag murene gør afgrøderne færre og færre. Dette har delt vandene hos befolkningen mellem dem som vil bryde fri fra murens begrænsninger og dem som vil have at alt er som det plejer. Dette starter en revolution som kommer til at ændre Shionias fremtid.

X